Havmøllen ved Dråby

Image

P+P arkitekter har udført dette eksklusive renoveringsprojekt, hvor vi har været så priviligerede at levere døre og vinduer til. Et af den type samarbejder vi værdsætter meget, da det virkelig involverer vores viden om materialer og produktion.

Havmøllen ved Dråby på Djursland er en historisk møllegård ved Kattegat. Gårdens kampestenslænger har stået forfaldne, og stuehuset fra 1700-tallet kunne ikke reddes. De nye ejere vil genskabe stedet som mødested for events med formidling af natur, landbrug og håndværk.

Stuehuset er erstattet af et nyt stuehus på 250 m2, som fungerer som enfamiliebolig og med særskilt gæste/feriebolig. Det er anvendt håndværk og materialer af bedste kvalitet: Grundmurede yder- og indermure med nyfortolkning af traditionelle murværksdetaljer, indvendige tømmerkonstruktioner i massivt egefuldtømmer og tag i naturskifer.

Længerne er istandsat med blik for husenes autentiske udtryk. Agerumslade, ko- og hestestald har bevaret deres identitet og kan fungere som rum til arbejde, læring og sammenkomster.

Du kan se meget mere om hvordan P+P arkitekter arbejder med kulturarv på deres hjemmeside: https://pplusp.dk/kulturarv/